USB Modem og internet?

Er du træt af kablerne i hele huset? Eller vil du bare gerne have en internetforbindelse, du kan bruge, selv når du ikke er hjemme? Så er internet med USB-modem lige noget for dig

Mobilt bredbånd er internet, der kommer trådløst. Som regel kommer det via et USB-modem, som du bare skal sætte i din computer. Så er du på nettet.

Meget lettere bliver det ikke, for alle de nødvendige programmer ligger allerede på USB-modemet, så der er ikke brug for et teknikerbesøg midt i arbejdstiden. USB-modem’et ligner en ganske almindelig USB-nøgle, som du måske kender den, og den skal bare sættes i USB-porten i din computer – reelt alle computere har USB-porte.

USB-modem

Ulempen ved internet via USB-modem er, at du kun kan have en computer på nettet af gangen, da USB-modem’et skal sidde i din computer, for at du kan få adgang til nettet. Du kan dog sagtens bruge det i flere computere – bare ikke samtidig.

I Danmark sælger både internetudbydere og telefoniabonnementsudbydere mobilt bredbånd via et USB-modem. Der er altså rigtigt mange udbydere at vælge mellem, så hvis du synes, det er en jungle, er det ikke dig, der er noget galt med. Er du opmærksom på et par enkelte ting, går du dog sjældent helt galt i byen.

Priser på mobilt bredbånd med USB-modem

Nedenfor er en tabel med priser på mobilt bredbånd med USB-modem. Som du kan se, er der 6 måneders binding på abonnementerne. Hos Telmore kan du dog mod en merpris undgå bindingsperioden. Bindingsperioden betyder, at udbyderen vil sælge dig udstyret billigere, da de kan tjene pengene ind på abonnementet.

[mobile_broadband_offers]

Valg af forbrugsgrænse til dit USB-modem

Når du køber mobilt bredbånd, skal du vælge en forbrugsgrænse. Det er den, der har betydning for, hvor meget du kan bruge dit mobile bredbånd hver måned. Jo flere GB du har, jo mere kan du bruge det.

Hvis du ikke vil bruge dit mobile bredbånd dagligt, kan du næsten altid klare dig med 1 GB. Eneste undtagelse er, hvis du vil kunne se tv eller musik et par timer eller mere hver måned fra din forbindelse.

Er du på nettet dagligt i mindst en time, bør du også gå mod en større datapakke. Streamer du ligefrem dagligt, bør du absolut mindst have 10 GB, men er det flere timer dagligt vil selv ikke 10 GB række.

Hvis du overskrider din forbrugsgrænse, sætter udbyderen som regel bare din hastighed ned. Enkelte lukker dog også helt for din forbindelse, indtil du eventuelt fylder mere data på, mens andre igen vælger at opkræve penge for forbruget – i sidstnævnte tilfælde risikerer du altså en ekstra regning.

Sådan undersøger du dækningen

Dækningen er det, der afgør, hvor hurtigt dit internet er. Ganske vist køber du internet med en hastighedsangivelse men i mange tilfælde, vil dækningen ikke være god nok til at komme op på de lovede hastigheder. Mange steder kan udbyderne ikke levere mere end 5-10 Mbit, og flere steder risikerer forbindelsen at være endnu mere ubrugelig.

Læs hvordan du undersøger dækningen og om de generelle tendenser